Η Δημοτική Επιτροπή αποτελεί αιρετό συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου, η οποία συγκροτείται από δημοτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν σε καθορισμένο από τον νόμο αριθμό την παράταξη του δημάρχου και τις παρατάξεις της μειοψηφίας στο σύνολό της. Λειτουργεί για συγκεκριμένη θητεία, μετά από τη διεξαγωγή των δημαιρεσιών και ασκεί τις αρμοδιότητες που ασκούσε η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Εκτελεστική Επιτροπή, τις οποίες και αντικαθιστά.

Η Δημοτική Επιτροπή ασκεί αποφασιστικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες με αντικείμενο που σχετίζεται με τον έλεγχο και την παρακολούθηση της οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του Δήμου καθώς και την ανάδειξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η Δημοτική Επιτροπή αποτελείται:

  • από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο και
  • από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, οι οποίοι εκλέγονται από την ίδια παράταξη και από δημοτικούς συμβούλους από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίοι εκλέγονται αντίστοιχα από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Τα μέλη της δημοτικής επιτροπής για τη θητεία από 2-1-2024 έως 30-6-2026, είναι τα εξής:

Τακτικά μέλη δημοτικής επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου:

  1. Παπαδιόχος Γεώργιος
  2. Σαμαράς Χρήστος
  3. Δημάς Κωνσταντίνος
  4. Μαστροκώστας Νικόλαος

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας:

  1. (αναμονή εκλογής από Δ.Σ.)
  2. Μέξη Μαργαρίτα

Αναπληρωματικά μέλη δημοτικής επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου:

  1. Βότση – Κόλλια Σοφία
  2. Στρουμπούλης Γεώργιος
  3. Κότσαρης Γεώργιος
  4. Δήμου Παναγιώτης

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας:

  1. Βλάχος Αναστάσιος
  2. Θαλασσινού Αλεξάνδρα
  3. Κέκης Κωνσταντίνος

Στη Δημοτική Επιτροπή συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου ως εκπρόσωπος παράταξης μειοψηφίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 74 παρ.10 του Ν.3852/2010, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πιλάτης Ιωάννης.