12/08/2024

Σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 5), θα βρίσκεται τις επόμενες 3 με 4 ημέρες ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση και ετοιμότητα.

Παρακαλούνται όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να βρίσκονται σε επιφυλακή και να οργανώσουν, στο μέτρο του δυνατού, ομάδες περιφρούρησης και πυροπροστασίας.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες μέρες και να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικές εκτάσεις ή άλλο, η απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, αλλά και απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.), όπως και η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η χρήση των «Sky Lanterns» αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών ή αερόστατων), η χρήση ειδών πυροτεχνίας. Επίσης υπενθυμίζεται η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA,καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση.

Βασικές Οδηγίες σε περίπτωση Πυρκαγιάς

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977401605

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, καλείτε το 199.